Vyšel iOS 15.4.1

5. 4. 2022 | Tým Adaptech | Témata: Operační systém Apple Bezpečnost

Není to tak dlouho, co společnost Apple vydala aktualizaci svého operačního systému iOS s označením 15.4, a již je na světě její oprava.

Uživatelé si totiž po aktualizaci na verzi 15.4 hojně stěžovali na nadměrné vybíjení baterie svých iPhonů. Jestli i vy patříte k těm, kteří po aktualizaci na verzi 15.4 zaregistrovali problém s výdrží, měla by vám právě vydaná opravná aktualizace pomoci.

Kromě problému s vybíjením baterie tato aktualizace opravuje také několik věcí týkajících se přístupnosti. První problém se týká braillských řádků, které občas při pohybu v textu nebo při zobrazení upozornění přestávaly reagovat. Druhým problémem pak bylo náhodné odpojování naslouchadel s certifikací „Made for iPhone“ v některých aplikacích třetích stran.

V neposlední řadě tato aktualizace opravuje bezpečnostní zranitelnost s označením „CVE-2022–22675“, která se týká součásti AppleAVD. Tato chyba umožňovala spuštění speciálního kódu s oprávněními na úrovni jádra. Podle společnosti Apple mohla být tato chyba aktivně zneužívána, proto je důležité, aby všichni uživatelé co nejdříve provedli aktualizaci.

Shrnutí

Společnost Apple se snaží zjištěné chyby co nejrychleji opravovat, a proto neváhejte a aktualizujte své zařízení i vy.