Vyšlo NVDA 2022.2.3

21. 9. 2022 | Tým Adaptech | Témata: Speciální software NV Access

Společnost NV Access s potěšením oznamuje, že byla právě vydána verze 2022.2.3 NVDA, bezplatné čtečky obrazovky pro Microsoft Windows.

Jedná se o opravnou aktualizaci. Tato aktualizace opravuje poškození API, která se objevila ve verzi 2022.2.1 a narušila kompatibilitu s funkcí NVDA Remote. Proto, pokud využíváte tuto výbornou funkci na vzdálenou správu počítače, určitě aktualizujte na novou verzi 2022.2.3 co nejdříve.

Blíží se nová hlavní verze

Společně s touto verzí byla vydána rovněž již pátá betaverze připravovaného NVDA 2022.3, která kromě opravy inkompatibility s NVDA Remote přidává aktualizaci vestavěného hlasového výstupu eSpeak, zpožděné popisy znaků, možnost nepřerušování hlasového výstupu stisky tlačítek braillského řádku pro posun (hodí se pro současné použití hlasového i braillského řádku např. pro efektivní korektury textů), vylepšenou podporu Windows konzole, aktualizaci překladů a samozřejmě řadu dalších oprav.

Kde to stáhnu

NVDA 2022.2.3 si můžete stáhnout z tohoto odkazu.

Pokud byste chtěli testovat nejnovější funkce NVDA a poskytovat výrobci zpětnou vazbu pro jeho vylepšování, můžete si stáhnout i nejnovější betaverzi. Berte však na vědomí, že betaverze mohou obsahovat chyby.