Přichází nástupce modelu MiniVision2 s velkým plus

20. 6. 2022 | Tým Adaptech | Témata: Kapsys Telefony

Není to ještě ani půl roku, co byl na český trh uveden mobilní telefon Kapsys MiniVision2 a již tu máme jeho vylepšenou variantu s označením MiniVision2+.

Za stejnou cenu tak dostanete lepší zvuk, rychlejší reakce nebo možnost volat i se slabším signálem.

Všeho dvakrát tolik

I když jsou oba přístroje fyzicky k nerozeznání, uvnitř se toho dost změnilo. Oproti původnímu dvoujádrovému procesoru dostal MiniVision2+ procesor čtyřjádrový a na dvojnásobek narostla i paměť. Kapacita vnitřní paměti byla zdvojnásobena ze čtyř na 8 GB a paměť RAM pak z 512 MB na rovný 1 GB. Vylepšení se dotklo i bezdrátového připojení. Wi-Fi nyní podporuje jak pásmo 2.4 GHz, tak i 5 GHz a mezi polohové služby pro funkce "Kde jsem“ a SOS byl přidán systém Galileo. Výčet těchto technologií tak nyní zahrnuje americkou GPS, ruský Glonass i evropské Galileo.

Hovory ještě kvalitněji

Jelikož je Kapsys MiniVision2+ určen primárně pro telefonování, vylepšovalo se i zde, a to opět dvakrát. Funkce volání přes sítě 4G LTE známá jako VoLTE byla vylepšena přidáním nových kvalitnějších kodeků. Vaše hovory budou tak čistší a zřetelnější.

Kde není signál, stačí Wi-Fi

Druhou funkcí vylepšující volání je VoWifi. Tato funkce umožňuje volat pomocí sítě Wi-Fi, která se v tu chvíli propojí s vaším mobilním operátorem. Když se připojíte k Wi-Fi a budete přes ni volat, příjemci se normálně zobrazí vaše telefonní číslo a hovory můžete přes Wi-Fi i přijímat. Za službu se neplatí nic navíc a hovor stojí přesně tolik, kolik by stál, kdybyste volali přes klasickou mobilní síť. Výhodou této funkce je nejen kvalitní přenos hlasu, ale hlavně to, že tak můžete telefonovat i v místech se slabým signálem mobilní sítě. Takže máte-li doma špatný signál, ale kvalitní internet, není nic jednoduššího než pro volání použít právě funkci VoWifi.

Ohleduplnější k vašemu zdraví

Dalším vylepšením tohoto telefonu je snížení hodnot vyzařování SAR. Tyto hodnoty vyjadřují množství záření, které absorbuje hmota s definovanými vlastnostmi. Pokud jde o oblast mobilních telefonů, pak se SAR hodnotí především kvůli průniku záření do lidské mozkové tkáně. Všechny hodnoty jsou nyní nižší než u předchozího modelu.

Shrnutí

Mobilní telefon Kapsys MiniVision2+ je příjemnou evolucí a díky novějšímu hardwaru se můžete v budoucnu těšit i na další softwarové aktualizace a vylepšení.

Tento telefon za stejnou cenu nahrazuje předchozí model MiniVision2.